Cserépkályha

Cserépkályha

“A cserépkályhában lobogó tűz látványa nyugtató hatással van az emberekre, hosszantartó sugárzó melege kellemes érzéssel tölti el a környezetében lévőket.”

 Modern stílusú cserépkályha

A cserépkályha nagy tömege és a benne felhasznált anyagok révén jelentős mennyiségű hőt képes tárolni és kisugározni.

Modern cserépkályha Swarovski kövekkel 

A gondos tervezés, ideális elhelyezés, kiváló minőségű kivitelezés és megfelelő üzemeltetés során biztosítható az elégetett tüzelőanyagból keletkező hatalmas hőenergia hosszú távú tárolása és egészségügyi szempontból is kedvező egyenletesen meleg helyiségbe történő visszasugárzása. A cserépkályha méretéből adódóan nagyobb helyiséget igényel, de elhelyezésével, füstjáratainak megfelelő vezetésével több helyiség fűtése is megoldható.

Zsolnay cserépkályha

Ökologikus szempontból is egyre fontosabb, hogy hol helyezzük el a helységben a cserépkályhát, illetve az abban elégetett egységnyi tüzelőanyag által előállított hőenergia mennyire jól hasznosul. Fenntartható fejlődés szempontjából pedig a lehető legkisebb károsanyag kibocsátásra kell törekednünk, ez összefüggésben van a cserépkályhánk élettartalmával is.

Zöld, kapus cserépkályha

Több ügyfelet sikerült meggyőzni arról, hogy a nyaralóban vagy a nagyszülőknél található -már használaton kívüli- régi cserépkályha új életre kelhet. Modern, összetett formavilág szerint átépítve és/vagy nagyméretű tűzálló üvegezéssel ellátott ajtóval már a tűz látványa is élvezhetővé válik,  így új dísze lehet az otthonának. A régi színvilág egy kis vakolt felülettel megbontható, felfrissíthető, padkás kialakítással otthonosabbá tehető.

Bontott cserépkályha újraépítve

 Több cserépkályhába építettem kisméretű sütőteret, melyben a fűtés közben keletkező hő pl. almás pite készítésére is alkalmazható. Képzeljen el, egy hangulatos téli estét, ahol a kályhában ropogó tűz mellett belengi a helyiséget a fahéjas pite illata!

 
Sütővel épített cserépkályha terve

 

Sütővel épített cserépkályha megvalósulva

 

Az általam épített cserépkályhához részletes használati utasítást adok, melyből hasznos információkat meríthet a hatékony és gazdaságos tüzeléshez.